WOZOmbudsman bespaart tijd en geld!
“De overheid doet het helemaal niet zo slecht hoor, met de WOZ-beschikkingen. Wij denken dat 85% goed is ingeschat. Maar de overige 15% is wél onjuist, eenvoudig omdat niet iedere woning individueel beoordeeld wordt. In die gevallen kan WOZOmbudsman namens u bezwaar maken om de WOZ-waarde te verlagen”, vertelt directeur Frank van der Plas van WOZOmbudsman. Ons bureau dient namens woningeigenaren en huurders door heel Nederland WOZ-bezwaarschriften in. En met succes want 75% wordt gegrond verklaard.
Graag geeft WOZOmbudsman een aantal tips om de WOZ-waarde te verlagen.
Tips voor een geslaagd bezwaar!
Als u de te hoge WOZ-waarde van uw woning zelf wilt aanvechten, adviseren wij eerst het taxatieverslag bij uw gemeente op te vragen. Gemeenten taxeren namelijk niet alle panden, maar slechts een beperkt aantal referentiewoningen. Als uw woning daarvan aanzienlijk afwijkt, kunt u recht hebben op een lagere WOZ.
„Daarbij kunt u denken aan een woning met een gedateerde keuken of badkamer of achterstallig onderhoud. Kopers zullen dan immers minder voor uw woning willen betalen”, benadrukt Van der Plas van WOZOmbudsman, dat jaarlijks vele consumenten bijstaat in het aanvechten van te hoge WOZ-beschikkingen. Van der Plas raadt ook aan om te achterhalen tegen welke prijzen vergelijkbare woningen in uw straat en/of buurt recent zijn verkocht. „Als die prijzen lager zijn dan uw WOZ-waarde geeft dat de beste onderbouwing om uw WOZ te verlagen.”
U kunt ook wijzen op negatieve omgevingsfactoren welke de waarde van uw woning beïnvloeden. Daarbij valt te denken aan de ligging aan een drukke straat of overlast door een supermarkt, horeca, school, industrieterrein, asielzoekerscentrum of hangjongeren. Maak nu bezwaar!
WOZOmbudsman gespecialiseerd in WOZ-bezwaar
“Echter steeds meer mensen laten het maken van WOZ-bezwaar over aan gespecialiseerde WOZ-bureaus. WOZOmbudsman onderbouwt uw bezwaar met jurisprudentie en vergelijkbare verkochte woningen rondom waardepeildatum.
WOZOmbudsman maakt gratis bezwaar daar bij een gewonnen zaak alle kosten worden vergoed door de gemeente. Bij een verloren zaak zijn alle kosten voor rekening van WOZOmbudsman. U hoeft dus nooit iets te betalen. Aanmelden voor gratis bezwaar kost u niet meer dan drie minuten. Bezwaarschriften van WOZOmbudsman worden door de gemeenten zeer serieus genomen. Daarom is het slim om het bezwaarschrift in handen van WOZOmbudsman te geven”.
Meld u nu aan voor gratis bezwaar!
Circa 115.000 consumenten maken jaarlijks bezwaar tegen de WOZ-beschikking van hun gemeente. Gemiddeld slagen zij erin om hun WOZ-waarde met 12,5% omlaag te krijgen.